Informatie

Waarom Zwangerfit

Zwangerfit is een wetenschappelijk onderbouwd programma speciaal ontwikkeld voor de pre-en postnatale periode van de zwanger vrouw.

Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens een gezonde zwangerschap juist voordelen oplevert. Klachten en vermoeidheid kunnen worden voorkomen of verminderen, je voelt je fitter en training heeft een positief effect op o.a. je nachtrust en bloeddruk. Ook is je herstel na de bevalling vaak sneller en ben je eerder terug op je oude gewicht en conditieniveau. Ook zijn er aanwijzingen dat de geestelijke gezondheid stabieler blijft met name na de bevalling.

Er is altijd de mogelijkheid om de bekkenfysiotherapeuten in te schakelen.

 

Behoud conditie, stabilisatie en coördinatie

Tijdens de cursus zal het accent liggen op het behoud van conditie, kracht, stabilisatie en coördinatie. Tevens worden er specifieke oefeningen aangeleerd ter voorbereiding op de bevalling. Hierbij kunt u denken aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen, bekkenbodemoefeningen en tiltechnieken. Tijdens de lessen zal er gebruik worden gemaakt van fitness apparatuur, materialen en muziek. Er wordt hard gewerkt maar er is natuurlijk altijd tijd voor plezier.

 

Theorieblokken

Er zijn om de week theorieblokken. Deze 5 informatie lessen worden steeds herhaald waardoor elke zwangere de theorielessen in hun trainingsperiode kunnen volgen.

Deze lessen zijn voorafgaand aan de training en duren een half uur.

We spreken over de veranderingen van je lichaam in de zwangerschap. De eerste en de tweede fase van de bevalling, de derde fase en het persen. Ook de info over herstel van je lichaam na de bevalling is een lesblok. Als vijfde lesblok komen onze kinderfysiotherapeuten of kinderosteopate informatie geven over de ontwikkeling van je baby in de eerste maanden.

De cursus worden ondersteunt door gynaecologen en verloskundigen.